Honlapunk azért használ cookie-kat, hogy fokozza az Ön számára nyújtott élményt. Honlapunk használatának folytatásával hozzájárul a cookie-k használatához. Adatvédelmi nyilatkozat. Értem
Termékek Menü
+36 30 473 5320

Milyen napszemüveg áll jól? 1. rész - Férfiaknak

Milyen napszemüveg áll jól? 1. rész - Férfiaknak

A megfelelő napszemüveg kiválasztásához leginkább türelemre van szükség, hiszen óriási a választék. Ebben a blog bejegyzésben összeszedtünk néhány hasznos információt, ami megkönnyítheti a választást, nekünk férfiaknak.

 

Formától függetlenül érdemes az arc méretéhez arányos keretet választani, nagyobb archoz nagyobb, kisebbhez kisebb szemüveg illik. Sápadt, finom bőrhöz, illetve világos hajhoz a nem feltűnő színű keret való inkább. Nem árt, ha a keret színe harmonizál a szem, a szemöldök, valamint a haj színével. A keret takarja kissé a szemöldököt, vagy közvetlenül a szemöldök vonala alatt végződjön, és nem érintheti az arc alsó szélét. A keretnek ki kell egyenlíteni az arc formáját, és optikailag közelítenie kell az ideálishoz. Nemcsak az arcformát, de az orrot is korrigálhatja optikailag a megfelelő keret. A rövid, széles orr keskenyebbnek hat a magasan az orrgyökön ülő finom kerettel, míg a mélyen ülő, vastag keret a hosszú orrot is rövidebbnek mutatja. Webshopunkban biztosan megtalálod a számodra megfelelő napszemüveget!

 

Szögletes arcom van

A szögletes arc erős, markáns megjelenést sugároz kifejezetten férfias vonásokkal. Az ovális, és pilóta formák állnak neki a legjobban. A vékonyabb keretek valamelyest finomíthatják a vonásokat, lágyíthatják a szögletes arcéleket. Mindenképpen nagyobb méretű napszemüveget érdemes hordani, a keskeny, vagy szögletes fazon nem túl szerencsés választás. A tuti kombináció a nagyobb ovális lencse vékony fém kerettel. Javasolt napszemüveg formák: pilóta, kerek, ovális, félkeretes, wrap.

 

Ovális arcom van

Az ovális arc az a legideálisabb arcforma, amihez a legtöbb fazon passzol, tehát szinte az összes szemüveget megéri felpróbálni, hisz bármelyik jól állhat. A szögletes, téglalap alakú keretek optikailag szélesítik az arcot, míg a felfelé ívelő formák kiemelik az arccsontot. Érdemes elkerülni a nagyon kicsi vagy a nagyon széles, az arcon túlnyúló szemüveget.  Javasolt napszemüveg formák: pilóta, kerek, ovális, wayfarer, szögletes.

 

Kerek arcom van

Kerek arc esetében a fej szélessége és hosszúsága nagyjából azonos.  A cél mindenképpen az, hogy arcvonásokat hangsúlyosabbá tegyük. Ha arcunk kerekségét szeretnénk ellensúlyozni, akkor nem feltétlenül a szögletes keret a jó megoldás, bár tény, hogy sokaknak jól áll ez a forma. Elsősorban talán a geometrikus, egyenes fazonú napszemüvegek a legelőnyösebbek, pl. a wayfarer, vagy a téglalap alakú. Még jobb azonban, ha inkább azokat a kerettípusokat részesítjük előnyben, amelyek a szemöldök résznél vannak megvastagítva, akár egy szélesebb műanyag résszel, akár fémes megoldással. Ezek ugyanis optikailag nyújtják az arcot, így az arc arányai könnyebben egyensúlyba kerülnek.  Javasolt napszemüveg formák: ovális, wayfarer, szögletes, wrap, kerek.

 

Szív alakú arc

A szív alakú arc olyan, mint egy fordított háromszög: magas széles homlok, keskeny, vagy hegyes áll. Ennél az arcformánál fontos, hogy ne hangsúlyozzuk a szemöldökünket, amit azzal érhetünk el, hogy a keret felső része nem éri el a szemöldökünket. A  keret semmi esetre se legyen túl vastag. A lapos téglalap formájú lencsék a legtöbb esetben jól állnak. Ennél a fej formánál a színes lencse is remek választás, illetve a vékony keret, félkeret is kiválóan harmonizálhat az arcvonásaiddal.  Javasolt napszemüveg formák: kerek, pilóta, félkeretes, keret nélküli.

Férfi, illetve unisex napszemüveg kínálatunkat itt találod!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog